DORUCAK:
1. -Kravlje mleko ne ispod 2,8%mm
Pogodno vreme za bebin rucak je od 11:30-14:00 sati
2. -Curece meso
-Grasak
-Heljda
-Brokoli
Odseci cvetove brokolija i skuvati sa graskom i curecim mesom. Heljdu posebno kuvati 15ak minuta na blagoj jacini,zatim ostaviti po strani poklopljeno. Sve zajedno izblendirati.
3.-Dzigerica od pileceg mesa
-Karfiol
-Sargarepa
-Krompir
Cvetove karfiola odseci i staviti da se kuva sa oljustenim i iseckanim krompirom i sargarepom.
UZINA:
Serviranje uzine bebi izmedju rucka i vecere.
1.-Banana
-Plazma
-Kravlje mleko
Kravlje mleko treba da provri.zatim se umesa sa bananom i plazmom.
2.-Kruska
-Plazma
-Kravlje mleko
Skuvati krusku dok ne omeksa,mleko treba da provri i umesati sve sa plazmom.
VECERA:
Pogodno vreme za bebinu veceru je oko 19:00
1.-Griz
-Banana
-Mleko
Skuvati griz u vodi ili mleku, i izgnjeciti bananu viljuskom pa umesati sve zajedno.
2.-Pirinac
-Jabuka
-Cimet
3.Gute Nacht od jabuke,ili keksa. (Bebina omiljena vecerica)
1. -Kravlje mleko ne ispod 2,8%mm
-Zitarice, pahuljice, pirinac (mi koristimo milupin pirinadz sa 7 razlicitih zitarica, swiss baby musli bio organic od familia...)
Pogodno vreme za bebin dorucak je od 7-9 sati.
Kravlje mleko se saceka da provri, zatim se rashladi i prelije se preko pahuljica i zitarica.
Mesa se oko minut i rashladi jos malo, pa se posluzi bebi.
Obavezno okusiti pre nego sto se da bebi.
2. -Palenta
-Voda
-Pavlaka
Voda se stavi na najjace da provri,zatim se ubaci palenta,na srednjoj jacini kuvati uz mesanje.Prohladi se,doda se pavlaka i posluzi bebi.
3. -Kruska
-Zitarice
Kruska se kuva dok ne omeksa i zatim vrucu vodu u kojoj se kuvala preliti preko zitarica,mesati dok se ne izlupaju grudvice,dodati krusku i sjediniti.
3. -Kruska
-Zitarice
Kruska se kuva dok ne omeksa i zatim vrucu vodu u kojoj se kuvala preliti preko zitarica,mesati dok se ne izlupaju grudvice,dodati krusku i sjediniti.
RUCAK:
Pogodno vreme za bebin rucak je od 11:30-14:00 sati
1. -1 Pilece prsa
-Morac-Komorac
-Paradajz
-Proso
Pileca prsa staviti da se kuva u vodi 15ak minuta sa prosom,komorac iseckati,paradajz oljustiti i iseckati,zatim staviti u vodu da se kuva dok ne omeksa.Kad omeksa i kad se skuva meso,obrok je gotov,staviti u blender i isitniti. Ako je gusto suvise,dodati vode u kojoj se kuvalo povrce.
Najzdravije je povrce pripremati na pari,jer se tako sacuvaju vitamini.Ako se kuva povrce u vodi,vitamini vise ostaju u vodi,s toga je dobro i posluziti kao supicu.
2. -Curece meso
-Grasak
-Heljda
-Brokoli
Odseci cvetove brokolija i skuvati sa graskom i curecim mesom. Heljdu posebno kuvati 15ak minuta na blagoj jacini,zatim ostaviti po strani poklopljeno. Sve zajedno izblendirati.
3.-Dzigerica od pileceg mesa
-Karfiol
-Sargarepa
-Krompir
Cvetove karfiola odseci i staviti da se kuva sa oljustenim i iseckanim krompirom i sargarepom.
UZINA:
Serviranje uzine bebi izmedju rucka i vecere.
1.-Banana
-Plazma
-Kravlje mleko
Kravlje mleko treba da provri.zatim se umesa sa bananom i plazmom.
2.-Kruska
-Plazma
-Kravlje mleko
Skuvati krusku dok ne omeksa,mleko treba da provri i umesati sve sa plazmom.
VECERA:
Pogodno vreme za bebinu veceru je oko 19:00
1.-Griz
-Banana
-Mleko
Skuvati griz u vodi ili mleku, i izgnjeciti bananu viljuskom pa umesati sve zajedno.
2.-Pirinac
-Jabuka
-Cimet
3.Gute Nacht od jabuke,ili keksa. (Bebina omiljena vecerica)
Нема коментара:
Постави коментар